• Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
               © studio carbon mechelen

Parkside View

Wonen aan het Vrijbroekpak in Mechelen is wonen aan een groene long, op een boogscheut van het bruisende centrum.

De uitgestrekte tuin die het park voorafgaat wordt maximaal in de woning opgenomen door de nieuwe glazen achtergevel.
Het daglicht stroomt onbeteugeld door het witte 'open-plan' interieur.

Er is grote aandacht uitgegaan naar de naadloze integratie van het maatwerk. De details zijn uitgekiend, maar eenvoudig voor het oog. Materialen zijn eerlijk en consequent toegepast.

De rust wordt niet verstoord door de noodzakelijke technieken; radiatoren werden in het maatwerk verborgen, schermen kregen een passende nis. 

Het groene 'buiten' wordt letterlijk herhaald in de contrasterend diepgroene achterwand die de eetkamer afsluit. Hij creëert intimiteit en onderschrijft gezellige tafelmomenten. 

In de inkomhal zit de trap verscholen achter een bespiegelde deur; een speels accent en de compacte hal wordt visueel verdubbeld. 

De heldere ruimtelijkheid brengt een gevoel van kalmte en focus.

Ready to enjoy the parkside view.

Locatie: Mechelen

Project in samenwerking met Rove architecten

Foto's: Nana Mottoul