• Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
               © studio carbon mechelen

Grøn

Zacht en puur; natuurlijke materialen, een gedempt kleurenpalet, en Licht.

 

Niets aan de oervlaamse rode baksteen verraadt wat erachter schuilgaat. 

De woning onderging een grondige transformatie. Achteraan heeft de architectuur zich wel duidelijk laten gelden. Een povere aanbouw werd vervangen door een gevelbreed volume. Het vloerniveau daarvan is geplaatst op dat van de lager gelegen tuin. Het plafondpeil blijft wel constant, waardoor achteraan een uitzonderlijke hoogte ontstaat. Geïntegreerde bandramen bovenaan stuwen licht tot diep in de woning.

Het niveauverschil tussen oud en nieuw zorgt voor een voelbare afscheiding in de openheid. De hoger gelegen en intiemere zitruimte rolt uit naar de tuin toe in een ruimtelijke leefkeuken. De materialisatie volgt natuurlijkerwijze, van een warme eikenhouten visgraat-parket tot een luchtige zachtgrijze beton. Kleur wordt niet geschuwd, het palet is evenwel harmonieus en bedaard. Het maatwerk werd zodanig vormgegeven dat het volledig opgaat in het geheel. Strakke lijnen in combinatie met de geëigende aankleding ondersteunen de natuurlijke flow. Occasionele accenten als een speelse vloer in de inkomhal of een gracieuze deur van glas en staal verrassen en zorgen voor net voldoende dynamiek en eigenheid. Let life strike!

 

 

Locatie: Mechelen

project in samenwerking met Rove architecten