• Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
               © studio carbon mechelen

'39

Een gracieuze Art-Deco woning mag zich niet laten ontsieren door aangebouwde Vlaamse koterij. Een ongeïnspireerde achterhoede mocht zonder twijfel plaatsruimen voor een fraaie verlenging van de woning; meteen ook de nieuwe woonkeuken. 

 

Een gevelbrede raampartij achteraan reikt hoog tot aan de dakrand. Zijn onderverdelingen verstrekken een industrieel aandoend karakter. In het plafond is een langgerekt dakvenster geïntegreerd. De hoge ramen en het dakvenster vullen de ruimte met natuurlijk daglicht.

De gewitte parketvloer en het maatwerk in bleke kalkpleister zorgen voor een weerkaatsing ervan, zodat het licht ongeremd kan vloeien. 

Het meubilair is volledig ‘tailormade’. Belangrijke uitlijningen en een evenredigheid in de afmetingen zijn goed bewaakt toegepast. De heersende symmetrie is evenwel niet rigoureus. Een ‘uitgesneden’ kooknis is geaccentueerd in fris groen, lage kastfronten zijn afgewerkt in natuurlijk, warm eik-fineer. De eetruimte bewaart een groter gevoel van intimiteit door twee omringende diepgroene wanden, waarvan één de vroegere deuren naar de voorliggende ruimtes draagt. De kleuren in de mooie glasramen komen terug in het vrolijke behangpapier op de derde wand die het eetgedeelte omsluit. 

Een eigentijds verleden, klaar om de toekomst te omarmen.

Locatie: Mechelen

project in samenwerking met Rove architecten